dumma dumma kvinna

Vi kvinnor har i årtusenden blivit diskriminerade, nedvärderade, undervärderade, objektiviserade, sexualiserade  och utnyttjade. Vi är det svagara könet, så är det bara. Det är vad vi lär oss när vi växer upp. Det är männen som styr och även om det inte är uttalat så är det knappast svårt att räkna ut om man lärt sig skillnaden på manliga och kvinnliga anletsdrag. Patriarkalet. Fäderna styr. På jobber är chefen säkerligen man. På skolorna är rektornerna män. I regeringen, riksdagen, kommunfullmäktiga är det männen som sitter. Allt domineras av mäannen.

De senaste två årtusendena har religionen, samhällen, hemmen och vårt tankemönster genomsyrats av tron på att vara kvinna är något dåligt. Det är skamligt. Flickor får tidigare är pojkar könshår, vi får mens och utvecklar bröst långt innan pojkarna ens har upplevt känslan av tusentals grodyngel som pressas fram genom urinröret. Det är skamligt. Pojkarna har inte börjat utvecklat något attribut som tyder på att de håller på att bli "vuxna". Flickor som får detta innan pojkarna upptäckt vad sexualitet är måste dölja detta och sen när pojkarna fått upp ögonen för det sexuella bli vi istället obejekt. Vi ska bli stirrade på, tafsade på i de till synes oskuldsfulla lekarna. Vi förväntas också bete och på ett visst sätt. Flickor rapar inte, flickor fiser inte, flickor svär inte, flickor hörs inte, flickor syns inte. I klassrummet är detta pojkarnas lott, de får synas, de får höras och om en flicka, vilket jag av egen erfarenhet av kan berätta om, inte finner sig att följa den redan upptrampade stigen är vi dåliga. Vi straffas, får skäll och samtal hem till föräldrarna för vi har inte varit en duktigt flicka. De andra tjejerna i klassen kommer säkert att se på denna "rebell" men avsmak; så ska inte en flicka bete sig, vi ska sitta tysta, fina och le. (återigen, egen erfarenhet)

Vi flickor är objekt, sexualiserade objekt. Är det inte så? Redan som barn får vi se kvinnor både i verkligeheten och på film och bild, som har klätt upp sig för att behaga mannen. Som hoppar över lunch och står med huvudet långt ner i en toalett för att nå ett sjukt ideal, kvinnor som ligger på svälgränsen men som trots det svälter sig för att duga. För precis som allt annan är det så, ju mindre det är av oss desto bättre, och det samma gäller även kroppsfett.

Våra sexualitet är skamlig. Vi ska inte onanerna, om vi gör det ska inte definitivt inte skylta med det. Det är okej för pojkar att runka, det visar bara att han har blivit "man". Vi kan även inte ligga med vilka vi vill hur ofta vi vill för då är vi horor. Så länge mannen uppskattar efter effekterna är det okej, men om han skulle bli avvisad av en tjej så är hon en hora. Män kan ligga med hur många de vill, det är coolt. Tjejer kan knappt ligga alls, för det är äckligt, då är vi horor. Och då ska vi inte ens prata på våldtäker.

En våldtäkt är alltid kvinnans fel, har ni hört det? Jo men visst är det så. Vi får skylla oss själva som hade de kläderna på oss för det inbjuder till att man med våld tvingas få en kuk intryckt i sig och få hela slidan fylld av förövarens sperma. Fan vad puckade alla våldtäkts-offer är som inte fattar att det finns en klädkod för att inte bli våltagen. Sen om vi ligger helt utslagna på en fest får vi också skylla oss själva om vi faller offer för en våldtäkt för efter ett par öl måste mannen får tillfredställa sina lustar och om man då redan lagt sig på sängen, dum som man är, hur kan man då förvänta sig att mannen inte ska tro att man står till hans förfogaden. Och om du sen anmäler detta så är du ett ännu större pucko. För det första: det är alltid kvinnas fel. För det andra: vi bor i en värld byggd av män för männen så hur kan du ens irinera dig att du ska vinna? Nej gå hem för fan, invänta nästa väldtäkt- för du är inte på något sätt obligerad att skydda dig- och att hela samhället ska vända sig emot dig. För det är din lott som kvinna förstår du. Dumma, dumma kvinna.


Detta vredesutbrott grundar sig i denna artikel. Könsdiskriminering på högsta nivå. Det RO fäller bilden för är något som vi kvinnor får utstå varje dag men bara för att det är en man åtgärdar man snabbt problemet. Förbannade jävla sjuka värld.

(Och det är självklart att en man kan må dåligt och bli kränt på samma principer som kvinnor men kolla in alla reklamer på kvinnor som har "den" perfeka kroppen vilket oftast är en bild som inte stämmer överens med verkligheten men fortfarande är kvar och inte anmäls och i hur många reklamer man använder sig av kvinnor i -objektivisering- för att locka säljare. Min ilska över detta grundar sig inte på att jag vill förvägra mannen rättvisa utan att den bara ges när det handlar om män medan kvinnor är ett självklart offer som inte behövs ta hänsyn till. )

Kommentarer
Postat av: Anonym

Innan jag postar detta meddelande måste jag först säga att jag vet att diskriminering mot kvinnor sker i miljontals och är ett stort problem.

Med det sagt;

1. Män kan fortfarande bli kränkta, och det är inte mindre allvarligt för att det är en man

2. Män som känner sig kränkta kan inte viftas bort med "vi kvinnor får stå ut med det här varje dag" eftersom de här männen inte orättvist bör beskyllas för vad män de senaste 2000 år har byggt upp. Dvs att de här männen kan lika gärna vara engagerade i feminism/jämställdhet och tycka att samhället är lika sjukt som du och jag gör

2011-02-07 @ 00:41:26
Postat av: Svar till "Anonym" från Natalie

Det handlar inte om att förringa mannens rätt att känna sig kränkt utan om hur olika synen är på män och kvinnor: när en mannen i detta sammanhang blivit utsatt och kränkt åtgärdar man det genast medan kvinnor får utså detta varje dag i diverse reklamannonser och inslag. OJÄMSTÄLLDHET!

Och som sagt, jag förringar inte mannens rättigheter på något sätt. Män idag ska inte behöva ansvara för det som hände för 500 år sedan men de kan ta ansvar för sina handling i nutid. Självklart har de rätt att engagera sig i sådana frågar och självklart så SKA de göra det för det kallas jämställdhet av en anledning. Du har helt och håller missat poängen, det handlar inte om att hata man eller inskränka på deras rättigheter utan om hur män och kvinnor bemöts olika på samma grunder.



Och förresten om du vill vädra dina åsikter så gör det med ett namn och inte under "anonym". Man ska våga stå för det man sagt.

2011-02-07 @ 15:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0