Kvällens människor-jag-stör-mig-på

 1. Människor som tror att ätstörningar är något självvalt.
 2. Människor som inte tar självskadebeteende på allvar utan ser det som en pubertal konstruktion utan någon djupare problematetik.
 3. Människor som fejkar psykisk ohälsa.

Oh facebook wherefore art thou?

Facebook funkar inte. Nästan som om de vet att tentan måste bli färdig ikväll/i natt. Hemskt värt blogginlägg...

ohyeah.

Ärlighet Kärlek Respekt

"Svartsjuka blandas ofta (känslomässigt) ihop med rädsla för att bli sviken. Det är två skilda begrepp, både i känslorna som tankemässigt. Först bör alla acceptera att ingen bör tro sig äga någon, sen inse att kontrollbehov (tro sig skydda någon genom detta) har inget med kärlek att göra. Slutligen betyder makt, en föga jämnställd nivå i relationen. När svartsjuka uppstår inom en, så är det inte rädsla att bli sviken, utan dessa tre symptom, makt-kontroll-ägarbehov som råder inom en relation."

Svält vs. kräsenhet

Sitter och skriver ett arbete om hunger. Går in på världens hemskaste blogg och inser att människan klagar över att hon inte fick en ny soppa för 140 kr när den första inte föll henne i smaken. Kontrasten blev bara för mycket.

Det irrelevanta varghatet och Sveriges hyckleri

I går attackerades en hund av två vargar när en kvinna med sin ettåriga dotter var ute i skogen och gick. Att hundar blir attackerade av vargar är ingen nyhet och borde inte vara en chock för någon som kan någonting om hundens biologiska bakgrund: alltså att det är släkt med vargen, det kan man räkna ut genom att bara kasta en blick på de flesta hundar. Alla som har någon som helst kunskap om hundar vet att många hundar, speciellt hanhundar är mycker revirhävdande, det räcker bara med att ta en halvtimmes promenad med en sådan för att inse det, detsamma gäller 'förvånansvärt' nog också vargar. Vargen bor i skogen, hundar bor i hus. Om en varg, eller till och med en annan hund, skulle komma in på någons tomt skulle förmodligen hunden, om än på avstånd och säkerligen med en vägg emellan, gå lös och skälla för att försvara sitt revir från "inkräktaren" och man kan inte räkna med att vargen, som faktiskt är hundens ursprung, ska reagera på något annat sätt. Om det slutar med hundens död är det givetvis fruktansvärt med återigen så kan man inte räkna med något annat eftersom vargen är ett rovdjur och hundar har fått rovdjursinstikten bortavlade och har förmodligen inte så mycket mer erfarenhet av att döda än när det skakar om någon av sina pipleksaker plus att en hund är avsevärt mycket mindre. Hur kan man ens tro att hunden har en chans?

Det finns till och med en lag som säger att hunden ska gå kopplad under denna tiden på året:

"16 § Under tiden den 1 mars-20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.
"

Kvinnan bröt alltså mot lagen genom att inte hålla sin hund kopplad. Nu går det givetvis inte att säga att vargarna inte hade givit sig på hunden om den varit kopplad med eftersom vargar normalt sett är rädda för människor och hunden i så fall varit avsevärt närmare ägaren kan man inte utesluta det. Men inte en enda tidning eller hemsida som jag besökt har yttrat så mycket som ett ord om detta, de flesta håller sig till att rapportera om hur hemska vargar är. Maken och pappan till dottern som var med om händelsen har gått ut i media och yttrat sig, trots sin tydliga okunskap om vargar, och ändrat sin frus historia om att vargen var 50 meter från henne till 1,5 meter och pratar om vad som hade hänt om vargen hoppat fram och vält vagnen och gett sig på dottern. Detta scenario är jävligt osannolikt eftersom de enda rapporterade vargattacker mot människor man vet om inte tagit plats i Skandinavien och oftast inneburit att vargen varit smittad av rabies eller haft något annat fel som drivit den till detta onormala beteende. Vargen tog visserligen några steg mot kvinnan men det betyder inte, och var förmodligen inte heller, att det var ett försök till angrepp. Troligare var att vargen var nyfiken. Piotr som maken och fadern heter är helt jävla dum i huvudet som ens vågar yttra sig i denna fråga när varghatet har så starka förankringar i Sverige. Visst förstår jag att han är upprörd och ledsen med att vilja plocka bort en hel art ur det Svenska ekosystemet är att ta det för långt.

Detta skedde alltså i Norrtälje, ett område som inte är speciellt vargtätt och jag tvivlar på att han kommer uppleva detta igen. Jag är född och uppvuxen i Värmland som har en mycket högre vargtäthet och vad stackarna borta i Stockholm har, och jag har aldrig i hela mitt liv sett en varg. En av mina vänner Rosa är också uppväxt där och har bott utanför stan i vad de flesta utomstående skulle kalla för skogen, och min pojkvän är uppvuxen bokstavligt talat mitt i skogen och en annan vän Hanna är uppvuxen mitt i tio-mila-skogen och bara namnet på stället säger väl allt. Alla dessa tre har något av följande djur: får, getter, hästar, kor, kaniner, katter och hundar och ingen av dem har någonsin sett en varg eller upplevt ett vargangrepp men däremot har den ena varit med om att jakthundar har attackerat. Dessa människor är alltså uppväxt på platser där de flesta stockholmare skulle ta livet av sig om de behövde vistas, har aldrig sett en varg och ändå har man bort i Stockholm mage att våga yttra sig om vargar och vilket problem de är. Varghatet är etablerat borta i Värmland men de som hatar vargar mest är feta medelåldersgubbar som sitter i sina villakvarter och gnäller över att vargen tar alla älg och kör omkring med bilar med klistermärket som uttrycker varghatet. Mycket moget alltså. Så inte ens i Värmland är varghatet befogat.

Men jag ska givetvis inte neka till att vargar ger sig på boskap och hundar där med, men det är sånt man faktisk får lov att ta när man bor i "skogen". Människan har ingen rätt att sätta sig på en pedestal över alla andra djur och tro oss kunna bestämma hur naturens ska ha sin gång bara för att vi råkar ha en mer välutvecklad tankeförmåga än alla andra djur. I stället för att använda det mot djuren borde vi använda den för att förstå dem bättre men det vore kanske lite för optimistiskt med tanke på mänsklighetens historia. Vi har ingen rätt att tro att det är våra behov som ska gå först när allt levande är beroende av ett omsesidigt sammarbete och om man skulle plocka bort vargen ur vårt ekosystem skulle balansen rubbas och i värsta fall kan minsta lilla lus beröras. Jag ser hellre att något djur strycker med än att vi måste ta itu med en ekologisk kollaps, känns mycket enklare och i vilket fall verkar de flesta inte bry sig så mycket om djur välbefinnande med tanke på den ökande köttkonsumtionen och importen från Danmark där djurhållningen ligger på en nivå som inte ens är värd att nämna.


Sist med inte minst tycker jag att alla varghatar där ute ska syna sig själva och se över sin autogiron, för om jag känner svensken rätt så skänker säker många av er en slant till WWF för att känna er som bra människor och lätta lite på det dåliga samvetet. Kan det möjligtvis vara så att de pengarna går till att rädda de gulliga tigerungarna? Genom WWF skänker Sverige årligen bort 10 miljoner kronor för att bevare tigern i Indien. I Sverige bor 17% av befolkningen på landsbyggden, i Indien 72%. I Indien är befolkningstätheten 363 invånare/km2, i Sveige 21 invånare/km2. Vilket land tror ni lider mest av rovdjuren? Vilket land tror ni att minsta lilla får räkans för att man ska kunna försörja familjen? Hur fan går det ihop att vi här hemma vill utrota en hel art medan vi skänker pengar till andra länder för att bevara rovdjuren där? Lite not-on-my-backyard-hyckleria anas här.
(Bara för att visa på hur stor betydelse det faktiskt har att detta hände i Stockholm, jämför dessa två händelse- Golden retriver anfallen i Hagfors och hund anfallen av varg i Stockholm (eg, Norrtälje). Vilken händelse har ni hört om mest? )


För att avrunda det hela, om du hatar varg och läser detta: ta illa upp, jag tycker att du är en dålig människa som borde gå en kurs i sunt förnuft.

En lista

Just nu tänker jag på hur jag ska lägga upp tentan.
När jag vaknar på morgonen skriker hela kroppen av motvilja. Jag är bara liiiiiite morgontrött.
Min mobiltelefon är jävligt dålig då den stänger av sig titt som tätt.
Imorgon kommer jag att plugga eller ha ångest över att jag inte gör det, försöka fixa ett bankomatkort och en klipptid.
Ikväll skall jag plugga och kolla på Filip och Fredriks nya program,  vad-det-nu-hette.
Sist jag grät var tidigare idag när jag trodde Algot var arg på mig.. Han tappade ett skärbräda. Förresten har jag mens.
Kärlek är UNDERBART!
I somras var min sista sommar som tonåring.
Jag pratar mycket och gärna om allt.
Jag lyssnar Håkan Hellströms saknade till havs.
Jag är sämst på att göra gratäng.
Jag är bäst på att äta den ändå.
Den bästa känslan är när man är så tokglad att man inte ens kan föreställa sig att man kommer kunna bli nåt annat.
Jag är rädd för att inte få ett sommarjobb.
När jag lagar mat så är det oftast halvhjärtat.
Jag är allergisk mot arroganta, trångsinta, egoistiska människor. Och lite annanas.
Jag brukar få komplimanger för ingenting tror jag. Eller i alla fall inget jag kan komma på just nu.
Jag glömmer aldrig. när Hanna sa att hon tror att olika hundraser uppfattar varandra som levande invalider. That was fun.
Jag vill ha ett sommarjobb och mat.

En dag med Rosa och Algot


Efter skolan möttes vi upp på centralen och gick och käkade vegetarisk thaibuffé och sen glass.

Jag sätter min ena fot, helst den högra, på att grönskan inte är så här långt gången i Värmland!


Lady Dahmer mot förvridna ideal

Det pågår just nu en tävlig på http://justlegs.mtv.se där man ska lägga upp bilder på sina ben och den med mest röster vinner pengar att shoppa för. Lady Dahmer som är en sjukt bra, inspirerande och cool bloggerska la upp en bild på sina orakade ben som sen togs bort av onämnda skäl av de som håller i tävlingen. Nu har hon lagt upp en ny bild- och den leder! Gå in och rösta på Lady Dahmer för att är vacker, vågar stå ut, är en sjukt bra förebild som visar världen att vi kvinnor inte alltid ser ut som brudarna på HM-reklamen!

Rosa och levande bläckfiskar

Idag kom äntligen Pinkie Winkie och jag har tagit med henne på så väl visuella som smakliga upplevelser i Malmö. Falafel, ekologisk italensk glass lagad i affären, Turning Torso, katolska kyrkogårdar mm. Mycket fin dag!


En mindre kul grej är klippet nedan. Jag är för upprörd för att ens orka kommentera.


Snabbkurs i religion

En halvtimmes film kan lära en allt man behöver veta om religion. Glöm alla år i grundskolan och de långa religionstimmarna på gymnasiet: här är svaret!

DEL 1

DEL 2

DEL 3


I must do something on the paper


Förbud mot heltäckande slöja i Frankrike

Igår trädde den nya lagen om förbud mot heltäckande slöja i kraft i Frankrike och enligt min mening är den här lagen fruktansvärd. Kort och gott så innebär den att man inte för dölja sitt ansikte på offentliga platser som torg, affärer, tunnelbanor etc. Någonstans vill jag tro att lagen tillkom just för att skydda kvinnor i förtryckta situationer men innerst inne tror jag nog att lagen grundar sig på islamofobi. Egentligen tycker kanske ni att jag inte borde uppröras av en lag som inte rör mig, delv på grund av att jag inte bär slöja och dels för att jag inte bor i Frankrike men det gör jag. De senaste åren har man runt om i europa sett hur högerextrema rasistiska rörelser fått större förtroende och samlat på sig allt större mandat i valen, och om ett land som Frankrike för många ses som en förebild stiftar sådana här lagar banar det väg för flera fördommar och hat. Det man egentligen gjort är att ge en störra legitimitet åt islamofobin.

Jag kan inte heller hålla med om att det är enbart för kvinnans skull, i viss mån kanske, men det är typsikt västerländskt tänk att tror att alla vill va som oss, att vi är bäst. För varför skulle en kvinna som självmant väljer att dölja sitt ansikte vara mer förtryckt än en västerländsk kvinna som sitter inne på behandlingshem mot ätstörningar? Vem är egentligen är slav under orimliga ideal?

Till viss mån kanske den här lagen kommer hjälpa kvinnor i förtryckta situationer, kvinnor som mot sin vilja dölljer sitt ansikte, men ibland handlar det bara om tro, att man gör någonting som känns bra för en själv utan att agera under mordhot. För visst finns det säkert en hel del familjer i Frankrike från hederskulturer men att tro att alla muslimer kommer från såna familjer och är lika galna som de man måla ut i media är bara fördomsfullt. Jag förnekar inte att dessa familjer finns men jag tvivlar mycket starkt på att lagen kommer hjälpa de kvinnor som lever under tvånget att dölja ansiktet, jag tror snarare att hon kommer bli isolerad i hemmet eftersom man inte kommer vilja låta henne gå ut om hon inte har rätten att skyla sig. För jag tvivlar på att en kvinna som lever i en sån patriarkalisk familj som hon är så beroende av kommer gå till polisen och säga "Hej pappa tvingar mig att bära burqua, kan ni bötfälla honom?". Bötern är för övrigt på 31.000 euro och man kan också få upp till ett års fängelse om man tvingar någon att dölja sitt ansikte och om man går ut med dolt ansikte kan man få böta 150 euro eller tvingas gå en kurs i medborgarskap, precis som om man vore oförmögen att interagera med samhället bara för att man inte vill visa ansiktet. I Frankrike bor det ca 62,5 miljoner människor varav ca 2000 bär heltäckande slöja, varför ens göra sig besväret? Om det är terrorism de är oroliga över borde de stifta lagar om att alla borde gå nakna för sist jag kollade upp det var det ingen som bar bomberna i fejjan.

Västvärlden har allt sedan kolonialtidens dagar prackat sina ideal på människor från andra kulturer i tron om att våra är så mycket bättre. Sedan förintelsens dagar har man sagt "aldrig mer" men ändå så ser man ett islam-hat likt det hat som då riktades mot judar få möjlighet att blomstra i Europa. Jag räds över den utveckling som sker rakt under våra näsor och undrar, vart fan sak det här sluta?


F.V. Burqua, Niqab. Niqab är den valigaste formen av heltäckande slöja i Frankrike.


söt nöt


Vårpromenader i stan
Kvällspromenader och stubbarNär människans fåfänga går ut över våra bästa vänner- det "osynliga" djurplågeriet

Sen jag för cirka två år sedan såg en dokumentär om hundavel i England (där det förövrigt är extremt men efter att ha varit på diverse hundutställningar genom åren kan jag säga att Sverige inte är långt efter) har jag känt en viss avsmak för den systematiska hundaveln som sker. Det är ju inte helt okänt att de flesta populära raser lider av åkommor som är ett resultat av oansvarig djuravel. Man sysslar helt enkelt med inavel eller tar individer som lider av någon åkomma med bortser från detta för att efterfrågan är för stor och man kanske inta råd eller tillgång till en frisk hund. Men också att avla på ett visst anlag, som t. ex rynkor, kan få förödande konsekvenser för hunden.

Ta Berner Sennen hunden till exempel, denna ska helst inte gå i trappor innan den nått 1 års ålder för att undika att denna får höftskador. (Det finns olika grader, A-E tror jag. I Sverige är det tillåtet att avla på en hund med B, men inte därefter, medan det i t. ex Finland är lagligt att avla ändå till C). Andra ärftliga sjukdomar är ögonsjukdomar som Glaukom (för förovrigt vi var tvungen att ta bort Bonnie, familjens hund, på grund av i höstas. För två år sedan miste hon ena ögat och i höst blev hon blind på det andra), hjärtbesvar som är vanligare hos större hundar som Grand Danois, epilepsi mm. Det finns även andra sjukdomar, som kanske inte är lika kända och tyvärr minns jag inte namnet på denna, men de tog upp det i den brittiska dokumentären som jag tidigare nämnde och innebär i korta drag att härnan växer men skallbenet gör det inte. Det är otroligt smärtsamt för hunden och är sorgligt vanligt på Cavalier King Charles Spaniel. Sen finns också den populära Engelska Bulldogen eller Mopsen som karaktäriseras av det platta ansiktet. Detta kan vid första anblick tyckas sött och rent av charmigt men kan i många fall vara plågsamt för djuret eftersom det påverkas dess andningsförmåga. Pekingnes är ett annar djur, som tyvärr måste jag säga, har "drabbats" av ett platt ansikte. På dokumentären som jag visade tidigare berättade med att de två sistnämnda raserna i vissa fall har en sån begränsad syreupptagningsförmåga på grund av det platta ansiktet att de kollapsar vid minsta ansträngning. Det är inget liv för en hund! En hund ska leka och hoppa, inte ligga som prydnad på en kudde. Människans fåfänga har gått ut över våra bästa vänner hundarna. Hundar dömer inte dig efter hur du ser ut, utan för hur du är. Varför då inte ge den gåvan tillbaka istället för en massa sjukdomar eller kanske rent av sända hunden till döden för att dess färgteckning inte är rastypisk!

Det är faktiskt väldigt lätt att bedöma huruvida en hundras genomgått hård avel eller inte. Kolla in dessa bilderna:

Behöver jag säga något? Minimal hund, jätte huvud och stora ögon. Onekligen söt och förhoppningsvis utan några 'defekter'.

Engelsk bulldog. Andningsproblem, svampproblem och kan i stort sett inte föda på naturlig vägen utan måste förlösas med kejsarsnitt.

Basset Hound. För mycket skinn. Fann tyvärr inga bilder på hur rasen såg ut för 50 år sen men försök att se bakom allt skinn så förstår ni nog. Detta skinn kan inte vara helt lätt att bära på, lär vara ivägen när denna springer och frågan är hur mycket denna hund egentligen ser.

Den populära och mångsidiga schäfern. Har numera stora problem med bakbenen och om ni kollar på "rumpan" ser ni att den är otroligt låg i förhållande till manken. Likt basseten såg inte denna ut så för 50 år sedan utan som vilken annan hundras som helst med rumpan i höjd med ryggen. Schäfern är egentligen en brukshund och ska därmed arbeta men jag är övertygad om att det kan försvåras med allt för lågt satta bakben men rasentuaster hävdar att detta är hur hunden ska se ut för att vara sk. "rastypisk".

Jag försöker inte tala om vilka hundraser som är bra och vilka som är dåliga bara berätta hur det egentligen ser ut och att många hundar lider i onödan. Själv kommer jag vara mycket kritisk när jag skaffar min första hund. Bland raser är bäst hur hemskt det än kan låta att sätta en hundsort över en annan. Men statestik ljuger inte, blandraser lever längre och är friskare. Jag har flera vänner som har blandraser och dessa har i förhållande till min familjs Welsh springer spaniels vart väldigt friska, vi fick ju till och med avliva underbara Bonnie. Att risken för sjukdom minskar hos blandraser beror på att det är stor genetisk skillnad bland olika raser och om man blandar dem är risken mindre för en genetisk åkomma. Men som sagt, jag säger inte att renrasiga hundar är dåliga, bara att man ska tänka sig för och höra efter om sjukdomshistoria och gärna be att få se stamtavlan från både mamma och pappan för att med eget öga se att inavel inte förekommit. Allt för många hundar lider i onödan och jag har själv i det verkligen livet sett hur uppfödare många gånger blundar för detta och sätter pengar och prestige före.

Kolla bara in klippet här nedan:


Sexualisering av kvinnor är okej, dock inte av Boxer-Robert

Någon som kanske minns mitt rasande inlägg om hur förtryck kvinnan egentligen är och vad synd det blir om mannen i samma situation? Well, jag var nyss inne på en av mina nya favoritbloggar och finner denna video. Det lär väl inte finnas en människa nu som kan misstolka vad det var jag egentligen ville säga med "dumma dumma kvinna inlägget"?


Jag saknar hundarEn bild på Pepsi och familjens nytillskott Fanny. Jag längtar så jävla mycket till påsk, för alla redan självklara anledningar som vänner, familj och mat, men också för att då får jag äntligen träffa hundar igen. Hundar hemma, Emma och Jennifers lille Loke, Algots Kapten och säkert nån mer. Åh det ska bli så lovely. Känslan av päls under handflatan och en blöt nos mot kinden. Har jag nämnt att jag älskar hundar?

 


Ibland känns det meningslöst att ens gå upp

Idag är jag redigt förbannad, lite grann så jag nästan fundegrar på att dissa mina och Algots planer och gå ut på stan själv så att han slipper mig. Oäääoouuuu. Det finns så mycket ideoti, jag skulle säkert kunna göra en tusen meter lång lista på allt som stör mig.
 • Hon på den där bloggen som tycker att Filip och Fredrik säljer ut sig. Är inte det deras jobb?
 • Könsroller. Varje dag ser jag en grupp dagis- eller skolbarn, och hur är de klädda? Jo, killarna i blått och tjejerna i rosa. Här ger vi inte barnen en chans att själva bestämma hur eller vem de vill vara.
 • Köttdiskussioner. Jag önskar restena av världen kunde sluta med att inte utan eftertanke och ett uns omtanke vräka i sig kött men inte gå stenhårt på veggo-maten heller. Naturbeteskött behövs men allt annat kött kan ta sig i röven eftersom det är en större miljöbov än transportsektorn. Eller ja, en miljöbov över huvud taget.
 • Människor som "kohandlar" med miljön. "Jag köpte faktiskt ekologiska trosor på hm för fem år sen och dricker inte mineralvatten längre och därför skiter jag i att åka kollektivt fast jag inte bor långt ute på wischan och käkar kött minst tre gånger om dagen." Whaaaat? Jo men visst, jorden är säkert så fint konstruerad att dina växthusgasutsläpp hamnar i en liten låda som sen skickas till månen bara för att du har varit sååååå duktigt.
 • Människor som vänder ex. sina vänners svaga sidor mot dem eller till och med gör det för att framhäva sig själva. Det borde finnas ett Guantanamo Bay bara för dem.
 • Mc Donalds, Coca Cola, Disney. Det finns två sorters makt, mjuk makt och hård makt. Hård makt är vapen och dylikt, mjuk makt kan man säga är när man påverkar, ex på ett kulturellt plan. Genom att köpa dessa produkter bidrar man till den amerikanska imperialismen, ändå gör människor det. Det finns substitut för alla dessa (okej, inte Disney kanske) men det ska tydligen inte vara "lika bra". Men visst, att ett land som befolkas av rasister, homofober, extremt kristna, klimatförnekare, vapenpropagerare mm. har en sån stor influens på vår kultur är helt okej. Varför bry sig om det när man kan bry sig om andra saker..
 • Päls. Behöver jag säga mer eller? Om man är beredd att slita skinnet av ett levande djur för att sedan använda det som kläder vill jag inte ens veta hur den personen skulle uppfostra sina barn.
 • Att vi bara har en diskho. De flesta har två, vi har en. Det är beyond jobbigt för då måste disken stå på bänken där ett diskställe annars skulle få plats. Vi måste alltså torka disken allt efter vi diskar den.
 • Allt annat med den här jävla lägenheten.
 • Att jag förmodligen måste köpa en bil till hösten. Och jo, det är hemskt. För det första,, om man inte har en bil tvingas man klara sig utan den och kan därmed leva mer klimatsmart men om man har en blir man bekväm och tänker inte lika konstruktivt. För det andra, kolla in bensinpriserna.  JAG VILL INTE HA EN BIL.
 • Mina ryggproblem återvänder fast jag tränar. Sa inte den där kiropraktorn att det var lösningen på mina problem? I think so!
 • Pengar i allmänhet. En värld utan pengar vore fan underbart. Pengar begränsar människor, får människor att utnyttja andra (på alla dess plan), kan ibland också orsaka storhetsvansinne och är huvudorsaken till att alla aldrig kommer gå all in i klimatfrågan.
 • Jag ska ha mens och därmes blomstrar alla finnar. Jag är bara för sexig.
 • Kvinnligt förtryck över huvud taget. Jag läste häromdagen om marxism och där var det en marxist feminist som sa att kvinnan var "the last colony". Vi används som billig arbetskraft och slav i hemmet. WORD!

Hagnesta Hill-fredag

Jag har skuggat dig i år
jag har sparat varje klipp
och så såg du mig i går
jag såg rädslan i din kameravana blick

Men jag är den enda du har
dina vänner har glömt dig
och jag tror att du glömt vem du var
inga lyckliga slut
Glöm alla sagor låt flugorna slåss
om det lilla som lämnats kvar

låt det vara…

Se hur cyniska vi blev
hur patetiska vi var
Och ditt ansikte ett svek
För alla platser det tog dig från och gav dig till

Och jag är den enda du har
dina vänner har glömt dig
och jag tror att du glömt vem du var
inga lyckliga slut
så glöm alla sagor låt flugorna slåss
om det lilla som lämnades kvar

låt det vara…Tre styckna what-the-fuck-faktan 1. Marsvin är nära besläktade med elefanter.
 2. Hyenor är i själva verket ett kattdjur.
 3. Måns Zelmerlöv ska leda Allsång på skansen. Har den svenska folkligheten blivit totalt utbytt mot Idol?

Lärorik porr

Jag har nog sällan skrattat så mycket som jag gjorde när jag läste den här artikeln.

"Männen är överlag mer positivt inställda än vad kvinnor är och tycker att porr kan vara lärorikt, medan en större andel av kvinnorna anser att porr är avtändande."

Är det inte lite lustigt att man faktiskt uttrycker att porr kan vara lärorikt? I hetroporren vilken jag är starkt övertygad om att de riktar in sin undersökning på så handlar det i stort sett mest om att killen sätter på en tjej som från första stund stönar och skriker som om hade eld i röven. Mycket realistiskt alltså. Kvinnan porträtteras oftare som en sexmaskin är en människa och skriker i stort sett av åtrå bara mannen drar fram sin kuk. Så allsmäktig är alltså mannen och så lätttillfredställda är alltså kvinnor. Det är bara att spruta oss i ansiktet så kommer vi komma så många gånger att vi därefter inte ens kommer kunna stava till våra namn. Om man tycker att detta är lärorikt tycker jag bra synd om tjejerna som legat med dessa killar: fatta chocken när killen tror att hennes högsta önskan är bli sprutad i fejan. Fast man kan ju också vända på det och tycka synd om killarna för dessa kommer uppenbarligen aldrig lyckas tillfredställa någon annan än sig själva.

Högskoleprovet och korruptionsideér

Igår gjorde jag högskoleprovet, andra och sista gången. Fast det känndes lättare än första gången gick det nog sämre än första, fast det gör inte så mycket för båda resultaten känns helt okej. Jag fick också en inblick i hur det nya högskoleprovet ska utformas eftersom det vet en så kallade "test-del". Till att börja med tog jag det seriöst och tänkte faktiskt göra det men efter att ha gått igenom ett par sidor (denna delen var 50 minuter varav 30 av den var matte, resten diagram) insåg jag att trots att jag läst tre mattekurser under min gymnasiumtid kunde jag i stort sett ingenting så jag stod på mig mot systemet och bara kryssade i resten. Och nej, jag är inte så självgod att jag använder mig själv som måttstock för att avgöra om någonting är svårt eller lätt, men jag vet att jag var bra på matte under min skoltid och med mina tre mattekurser i ryggsäcken borde jag inte finna ett prov som egentligen är till för att ge en person som inte presterat så bra som han/han egentligen kunde under gymnasiet en andra chans lättare än så här. Jag skulle våga påstå att det nog endast är människor som verkligen älskar matte eller med NV utbildningen som kommer greja den här delen och det är så inte okej! Högskoleprovet ska inte mäta kunskap på den viset för på de flesta utbildningar är inte roten ur 8^3=y relevant och det var då jag kom på det. Helt plötsligt uppdagades alliansens onda plan framför mig- vårt lands ledande politiker håller på med en utresning som kan liknas vid den som skedde i Tredje Riket.

Skolan, vilken riktning tar den egentligen? Enligt mig, och förhoppningsvis enligt alla mina läsares, käpp rakt åt helvetet. Redan som barn är det önskvärt att man ska utvärderas och betygsättas. Om man då är ett mycket livligt och lekfullt barn som inte har något som helst intresse av skolan eller kanske har ett osynlig handikapp som försvårar inlärninge (vilken är någon som man i skolan är helt jävla värdelös på att upptäcka och hjälpa en med) blir man genast underkänd och ett barn ska inte behöva höra eller se bokstäver på ett papper som säger "du är dålig!". Om man tror att man är dålig presterar man därefter och den spiralen är inte lätt att ta sig ur. Redan som barn ska utrensningen alltså börja. Den som inte direkt visar sig ha potential ska rensas ut, det är ju bäst att se till att denna "oförmåga" inte får några som helst chanser.
Komvux är också en intressant historia, efter att ha gått där är du inte längre välkommen in i samma urvalsgrupp som alla de "normala" utan när du söker till universitetet eller högskolan ska du placeras i en mindre urvalsgrupp, allt för att vara säker på att denna "misslyckade" människa inte får samma möjligheten till de "normala". Om man valt fel i sin ungdom eller haft andra förhinder i form av svårta familjeförhållanden eller psykiska problem och därmed inte kunnat uppnå de betyg som man nu behöver för att komma in på den utbildning som du brinner för, eller helt enkelt inte fått något betyg alls så är det alltså inte önskvärt att man går vidare i utbildningen, arbetslöshet eller ett riktigt arbetaryrke är något denna person borde satsa på. Jag skulle vilja tro att våra politiker vill att de flesta ska satsa på ett arbetaryrke men jag tvivlar samtidigt för det stämmer inte överens med deras idé om utrensning och varför försvåra de arbetslösas situation om ingen hamnar där? Då kan man ju inte gotta sig åt deras elände!
Och nu högskoleprovet. Det ska hädanefter inte vara till för dig som har betyg som inte riktigt nådde ända fram, hädanefter är det till för dig som redan har det jävligt bra förspänt. Varför ge de som "misslyckades" på gymnasiet en andra chans när man kan satsa på "eliten".
Och nu till utrensningen: genom att se till att arbetslösa hamnar i en ekonomiskt svår situation och redan från lågstadiet sålla ut de som omedelbart visar potential vill man att de "mindre begåvade" efter gymnasiet ska hamna i arbetslöshetens träsk och därmed inte ha råd att skaffa barn. Inte riktigt lika uppenbart som Hitlers utrensning, dock inte mindre effektivt. Och resten då? De som klarade testet och kommer ha möjlighet att föra sina anlag vidare till nästkommande generationer? Ja, det är väl synd att låta dem bara va, låta dem leva ett lugnt liv för nu när utsållningen är klar ska man se till att de kvarstående "förmågorna" faktiskt presterar och det genom att locka med att om man vid en ung ålder går ur universitetet kanske man kan tänka sig att skriva ner studieskulderna lite grand. Nu jävlar ska Sveriges invånare bli riktiga jävla eliter. Men tänker nu kanske ni, bara för att man har hjärnan så betyder väl inte det att man inte kan drabbas av andra åkommer som inte är önskvärda i ett elitsamhälle? Ni behöver inte oroa er, genom att låta sjuka arbeta kommer de vara för trötta för att orka skaffa barn och genom att utförsäkra sjuka människor som ändå inte kommer orka arbeta kommer man  se till att dessa sin sjukdom till trots, inte kommer ha råd att skaffa barn. De har verkligen tänkt på allt!

Här snackar vi ondska, ren ondska. För att citera Jocke Berg "ingen ingen ingen ingen hör"

RSS 2.0