Where do years go? We wast them so.


En liiiiiista

1. Whats your middle name? - Margaretha. Förövrigt så hade jag namnsdag igår.
2. How big is your bed? - Jag har en som är 120 och en som är 160. Den sistnämnda är min och Algots gemensamma.
3. What are you listening to right now? - Kent- Generation X
4. What are the last 4 digits in your cellphone number? - Öööööööööö?
5. What was the last thing you ate? - Cocos, banan och grädde. Mumma!
6. Last person you hugged? - En tant på jobbet .
7. How is the weather right now? - Mulet och lite kvavt.
8. Who was the last person you talked to on the phone? - Rosa.
9. What is the first thing you notice in the opposite sex? - Samma sak som hos the same sex: brösten. Man-boobs<3
10. Favorite type of food? - Thai eller nåt.
11. Do you want children? - Yeees, en hel hög!
12. Do you drink? - Jaa? Annars skulle jag skrumpna ihop och dö!
13. Ever get so drunk you don’t remember the entire night? - Oh ja.
14. Hair color? - Orange.
15. Eye colour? - Gröna.
16. Do you wear contacts/glasses? - Både och. Men helst glasögon  bara för att de är såååå fina!
17. Favorite season? - Sommar.
18. Have you ever cried over a girl/boy? - Ja då.
19. Last movie you watched? - Kommer inte ihåg.
20. What books are you reading? - Just nu Populärmusik från Vittula, Hallonbåtsflyktingen och Mammutjägarna. I lika multi-tasking.
21. Piercings? - Semptum, näsvingen och örona.
22. Favorite movie? - Vet inte men Milk ligger högt upp på listan i alla fall.
23. What were you doing before filling this out? - Läste nyhet. Så vuxen är alltså jag.
24. Any pets? - Två hundar hos mamma och pappa.
25. Dogs or cats? - Hundar alla gånger.
26. Favorite flower? - Vet inte.
27. Have you ever loved someone? - Ja som fan ogg.
28. Who would you like to see right now? - Algot. Så puttifnuttig är alltså jag.
29. Have you ever fired a gun? - Yes, och jag sköt Jennifers katt rakt genom örat. Han överlevde.
30. Do you like to travel by plane? - Nej, varken känslan eller konsekvenserna på miljön.
31. Right-handed or Left-handed? - Väldigt höger opassande nog.
32. If you could go to any place right now where would you go? - Kroatien.
33. Are you missing someone? - Bonnie, min döda hund.
34. Do you have a tattoo? - Nej men ska göra en så snart sommarn är över.
35. Do you still watch cartoons on Saturday mornings? - Haha nej, vem fan har tid med sånt? Äta, jobba, sova, dö.
36. Are you hiding something from someone? - Det gör nog alla på ett eller annat vis.
37. Are you 18? - Sen två år tillbaka. Fuck yeah!
38. What do before you go to bed? - Granskar mig själv i spegeln och tackar mig själv för allt fantastiskt jag åstadkommit under dagen.

Utmattning, hemtjänst, fika, Dalarna, Norge och karriärval

Shit alltså vad jag är trött, helt utpumpad alltså. Jobbade 7-22 i måndags och har fortfarande inte sovit ut ordentligt eftersom jag jobbat varenda dag sen dess utom onsdag och då sov jag så jävla kasst plus att jag drömde om jobber. Not så great maybe. Men på lördag smäller det, då jävla ska jag sova! Så Hanna om du läser detta, förbered dig på en riktig långsovare!

Vad händer annars i mitt liv då? Jo just inget annat än detta. Jag jobbar som en gnu, åker buss 3,5h om dagen, sover lite hos Algot och sen är cirkeln sluten. Det ska bli så jävla gött när detta är över, detta jävla pendlandet! Det är nog det som är det jobbigaste, annars skulle det ha varit rätt lugnt faktiskt. Jobbet är kul på riktigt och de flesta arbetskamraterna är helt okej eller skit bra. Jag ska till och med ut och fika med en annan vikarie från min grupp efter jobbet imorn innan jag och Hanna bussar upp till Hagfors. Det ska bli najs. Fikat alltså, inte bussen. På lördag får vi se som sker, upp till Barktorp bär det i alla fall. Jag ska försöka få med Hanna ut på hjortron-jakt men det kan bli svårt med tanke på hennes skräck för svara hål i myrar... Det ska bli riktigt mysigt, en hel helg med Hanna. Det var inte igår om man säger så. Fast innan vår alldeles fantastiska helg i Dalarna tar vid ska vi tillsammans med Algot söka jobb så skinkorna ryker. Jag tror vi har en plan, och den verkar riktigt lovande.

(To be continued.)

Annars har jag börjat fundera över mitt framtida liv. Eller ja, åtminstonde framtida yrkesliv. Efter fem veckor i hemtjänsten känner jag mig rätt säker på att jag på ett eller annat sätt vill jobba med människor och då har en idé som länge legat och bubblat under ytan sipprat fram: gymnasielärare i samhällskunskap och geografi. Jag vill ju ha ett jobb som berör samhällsfrågor, miljö, politik mm där jag kan påverka människor. Nej, jag vet att jag inte kan pracka mina politiska ideal på barnen men jag kan åtminstonde inom skolverkets ramar ge dem en god grund för att göra medvetna val. Typ. Jag tänker att hela grejen vore nåt för mig, prata dagarna i ända, planera, schyssta arbetstider. Men jag vet inte, något säger mig att jag inte är ämnad för att undervisa men sen när jag tänker på vad många nötter det är som blir lärare är det bara att konstatera att skadan redan är skedd. Och på allt detta sen måste jag få tillägga att Gustav Fridolins tal under Almedalen (han är lärare alltså) var så sjuk inspirerande. Sjuuuuuukt inspirerande. Bara så ni vet.


Pösspöss

(24 dar som jag måste vara kvar i Värmland. Wohooooo! :D:D)

En sån där kärleksförklaring

Att försöka använda något så otillräckligt som ord för att beskriva mina känslor för dig går egentligen inte, men jag tänker ändå ge det ett försök. Algot, jag älskar dig. Du gör mig lycklig och hel. Utan dig vore jag som en ballong utan luft, som kaffe utan mjölk, jul utan ångest och pms utan mens. Jag skulle helt enkelt inte riktigt fungera utan dig. Du är sänglampan under en nattsvart dag. Det går inte riktigt att förklara det men du läker mig. Bara jag får vara i dina armar blir allt bra tillslut, ingenting mera behövs. Bara mitt huvud mot din bröstkorg och dina händer runt min kropp och dina kärleksbedyrelser. Det är nog bland det finaste med dig, att du kan älska en sån som mig. Att du tar all min skit, står ut med mitt humör och alltid säger nåt i stil med "det är en del av dig och jag älskar dig för den du är, även dina sämre sidor" när jag beklagar mig över detta. Hur en sån fantastisk människa som du kan vilja ha en sån som mig är svårt att förstå, det tycker nog de flesta. Men det gör ingenting, för det du och jag har är äkta. Och vet du hur jag vet det? Jo, för att du påstår att mitt svett luktar gott och mina fisar godare än alla andra fisar. Det är äkta kärlek det. I fyra år har vi varit tillsammans och om jag får välja vill jag ha 40 år till. Det finns bara en som du. Du är den snällaste, den lojalaste, ärligaste, omtänksammaste, givmildaste person jag någonsin mött. Du är genuin på ett sätt som få människor är. Du låtsas aldrig, du är bara du oavsett vad andra tycker. Jag älskar dig och hoppas att jag aldrig kommer behöva leva utan dig. Tack för att du är du. <3

Cause the bottom is nådd

Jag är så arg och ledsen på allt hemskt som händer i världen. Det senaste är torkan i Afrika. När jag arbetade idag och var inne hos en tant gick det ett reportage om det på nyhetsmorgon med en hel del klipp på undernärda utmärglade barn. Jag tog så illa vid mig att jag gick på toaletten och grät en skvätt. Jag hatar att världen ska behöva vara så jävla orättvis, att barn ska behöva svälta bara för att de bor på fel plats och resten av världen inte gör ett uns av vad den kan för att de begränsas av vårt ekonomiska systems ramar. Jag blir också arg över min egna otillräcklighet. När tanterna på jobbet frågar vad jag vill bli när jag blir stor brukar jag svara "större" men egentligen vill jag nog bli allsmäktig för min högsta dröm är att få ett jobb där jag kan förebygga. förhindra och underlätta sådana hära situationer. Men vem fan kan göra det egentligen när resten av världen går åt ett allt mer individualiskt håll? Det suger så jävla hårt allt det här, och det kommer bara att bli värrer på grund av klimatförändringen.

Who are you?

Okej, nu vill jag faktiskt veta: vilka är ni som läser min blogg? WHO ARE YOU?

Ett random fotografi


I klimatförändringens spår

Jordens medeltemperatur har knappt stigit med en grad. Världens politiker har enats om att den inte får stiga mer än 2 grader (vilket forskare har kommit fram till att den kommer göra med tanke på den mängd växthusgaser vi fortsätter att pumpa ut i atmosfären). Förlorade skörder, översvämmning i Pakistan, orkaner i Västindien och USA etc etc. Listan kan göras lång. Det finns inga fördelar med klimatförändringen, inga alls. Att vara så naiv att man "ser fram mor varmare väder" här i Norden är att bita sig själv i röven. Men det är de minst skyldiga som vi redan utnyttjat i hundratals år som drabbas först- videon ljuger inte.

Framtidstro

Jag är så taggad på hösten, den kommer bli så himla bra! Jobba, jobba, jobba i Norge, bo med min underbara Algot och ha finaste Hanna runt hörnet. Det om något kommer bli amazing, vi har aldrig bott nära varandra. Sex veckor i London, annars har flera mil keept us apart (finns det något bra sätt att säga det på svenska?). Fast då är väl problemet att jag faktiskt ska ha ett jobb också, men det löser sig tids nog. På tisdag blir det i alla fall arbetsförmedlingen. Inte för att jag har någon som helst tilltro till att de ska hjälpa mig att finna ett jobb, men allt det administrativa som skattekort och dylikt lär de nog kunna hjälpa mig med. Men jag är egentligen inte speciellt orolig för att inte få ett jobb:arbetslösheten är 2,5% i Norge om jag minns rätt, de vill gärna anställa svenskar, jag har tidigare utomlandserfarenhet, jag är driven på gränsen till ohälsomsamt. Lite som Blondinbella med andra ord, fast humana och rättivisa politiska åsikter, verklighetsförankring och snyggare pojkvän. (Observera att jag skämtar, jag vet att jag inte ens är hälften så framgångsrik som Blondinbella, det ligger inte så mycket pengar i att jobba på hemtjänsten). (Observera att det också var ett skämt, jag är en nolla jämfört med henne.) (Observera att det också var ett skämt, jag är ingen nolla, jag är en nolla komma nolla och borde vara full resten av livet.) Jag kanske borde läsa på distans istället för att jobba. Jag är ju rätt bra på självdistans, och distans som distans. Eller?

Times Like These


Hejsan hoppsan

Long time, no see. I'm a very busy girl, working and enjoying my life even though it's quite boring at the moment. But soon it'll change. I hope. Well, well.. A better update will come soon, very soon. But first some birthday-cake and work.

Ciao

RSS 2.0