GI- dag 7

"GI-kosten innebär en hälsosam balans av mat med relativt mycket proteiner, nyttiga fetter och kolhydrater med lågt GI. Men i Rivstarten äter du ett minimum av kolhydrater för att försätta kroppen i ketos. I och med ketosen uppnår du snabb viktminskning, som blir en mental sporre inför den långsiktiga omläggningen av kosten.
Hemligheten bakom den snabba viktminskningen i Rivstarten är den effektiva fettförbränningen som du uppnår när du begränsar intaget av snabba kolhydrater med högt GI.
Fenomenet kallas ketos. Att uppnå ketos är en effektiv väg till viktminskning, förutsatt att du endast gör det under en kort tid.

Ketos-vad händer i kroppen?
Kolhydraterna lagras i levern i form av glykogen. När du drar ner på intaget av kolhydrater till ett minimum, startar den verkligt effektiva fettförbränningen efter ca två dagar.  Kroppen börjar bryta ner fettet och ombilda det till ketoner, som kan användas som ersättningsenergi. Kroppen befinner sig i ketos.


Hur vet jag att jag har kommit i ketos?
När din kropp försatts i ketos kan omgivningen börja klaga. Din kropp utsöndrar en doft av ammoniak, din andedräkt lika så. Din urin kan bli mörkare än vanligt. Det beror på att överskottsenergin går ut med urinen. De ketoner som bildats när kroppen omvandlar fett till energi och som inte används för att hålla igång hjärnan, musklerna och kroppens inre organ kissar vi helt enkelt ut."

 

Amoniakdoft? I did not sign up for this! Varför måste människokroppen vara så äcklig?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0